Εικονική Περιήγηση στο Σκάφος ‘Ελένη Π.’

Η εφαρμογή Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality), έχει κύριο στόχο τη βύθιση του χρήστη σε έναν εικονικό κόσμο στον οποίο θα «ταξιδεύει» μέσα στη θάλασσα πλέοντας πάνω στο παλιό ξύλινο πέραμα «Ελένη Π.». Σε συνεργασία με την ομάδα του Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΤ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία θα υλοποιήσει το 3D αντικείμενο του αποκατεστημένου καραβιού, θα είναι δυνατή η προσομοίωση μίας εικονικής σκηνής, στην οποία θα πρωταγωνιστούν το σκάφος και η θάλασσα.

Μέσω της προσομοίωσης του σκάφους, θα προσφερθεί η δυνατότητα στον χρήστη να δει και να πλεύσει ένα από τα μεγαλύτερα περάματα που διασώζονται, όταν αυτό πρωτοκατασκευάστηκε. Ο χρήστης θα ζήσει μία πρωτότυπη, συναρπαστική και αρκετά ρεαλιστική εμπειρία κάνοντας περιήγηση σε διάφορα τμήματα του περάματος. Η δυνατότητα αυτή θα αποτελεί δυστυχώς και τον μοναδικό τρόπο περιήγησης, καθώς πλέον το παραδοσιακό σκάφος έχει καταστραφεί.

Εκτός από την περιήγηση στο σκάφος, ο χρήστης θα έχει και τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με διάφορους τρόπους στον εικονικό κόσμο, όπως η πόντιση και ανέλκυση της άγκυρας, ο χειρισμός του σκάφους μέσω της χρήσης του πηδαλίου κ.α.